Omelett, Sébastien Boudets recept

Sébastien Boudet

Omelett, Sébastien Boudets recept

5 ingredienser

15 m

Världens bästa snabbmat! Du kan fylla omeletten med nästan vad som helst. En fransk omelett serveras baveuse, eller bien baveuse som jag föredrar den. Den ska med andra ord vara riktigt, riktigt krämig, på gränsen till rinnig. /Sébastien

Ingredienser

portioner
  • 2-3 ägg
  • vatten, en skvätt
  • salt
  • peppar
  • valfri fyllning

Gör så här

  1. Vispa ihop 2–3 ägg, en skvätt vatten och lite salt och peppar i en bunke. Hetta upp en stekpanna med smör eller lite olja på högsta värme (allra bäst resultat får du om du använder en kolstålspanna).
  2. Häll i äggsmeten när det börjar ryka. Vänta i några sekunder och sänk sedan värmen. Rör i mitten på omeletten med en stekspade så att hinnan som har bildats krossas. Låt sedan omeletten vara i fred i några sekunder.
  3. Lägg valfri fyllning på halva omeletten och vik över andra halvan (det gör inget om den går sönder lite – sidan som är uppåt i pannan kommer att ligga nedåt på tallriken). Höj till medelvärme och stek klart.
  4. Lägg en tallrik ovanpå stekpannan, vänd över omeletten på tallriken och servera.