Svampsoppa med torkat och rökt renkött

Svampsoppa med torkat och rökt renkött
Foto: TV4

Svampsoppa med torkat och rökt renkött

Av: Olle - Östersund

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

Gräddig svampsoppa med Blindh rens torkade och rökta renkött samt riven Västerbottensost.

Olle bjöd även på

Biff Lundberg tillagad i Muurikka

Hjortron parfait i musikens tecken

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 l kantareller
  • 3 dl buljong på fond (t ex kalv, 2 msk fond)
  • 6 dl grädde
  • 1 msk maizenamjöl, som redning
  • 1 gul lök
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • en skvätt sherry

Till servering

  • Västerbottensost, riven
  • torkat och rökt renkött
  • persiljekvist

Gör så här

  1. Hacka löken och fräs den.
  2. Lägg i svampen och låt det puttra tills vattnet ångats bort.
  3. Häll över buljong och grädden.
  4. Låt sjuda 7-8 minuter.
  5. Mixa soppan.
  6. Smaka av med salt och peppar och en skvätt sherry.

Vid servering

  1. Häll soppan i varma koppar och dekorera med persiljekvist.
  2. Bredvid sopptallriken passar det mycket bra med riven Västerbottensost samt rökt och torkat renkött. Dessa blandar du bäst efter eget behag. I handen eller i soppan.