Ugnsbakad lax med tomater & bönor

Ugnsbakad lax med tomater & bönor

Av: Ola Lauritzson och Ulrika Davidsson

Från: Nyhetsmorgon

11 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 600 g laxfilé
  • 3 tomater
  • 1 rödlök
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • 1 förp svarta bönor
  • 1 ask gul körsbärstomat
  • 0,5 dl färsk gräslök, hackad
  • 50 g parmesanost
  • torkad basilika

Gör så här

  1. En av de enklaste recepten som finns och smakar dessutom ljuvligt! Passar både till vardags och till fest!
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxfilén i en ugnsfast form. Strö på salt och peppar. Skala och hacka rödlöken. Skär tomaterna i mindre bitar. Fördela lök och tomater på laxfilén. Skölj bönorna ordentligt. Halvera coctailtomaterna. Lägg bönor, coctailtomater, hackad gräslök och lite olivolja i en skål. Blanda om och smaka av med salt och peppar. Fördela bönblandningen runt fisken. Hyvla parmesan över och strö lite torkad basilika på. Ugnsbaka i ca: 20 minuter