4 portioner

Du behöver

  • 1 ägg
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2,5 dl matolja (solros eller raps)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk ljus fransk senap
  • 1 liten pressad vitlöksklyfta
  • 1,5 msk finhackad gräslök
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg ner ägget i kokande vatten och låt koka exakt i 3 minuter. Ska och skrapa ner innehållet i en matberedare. Kör sönder ägget. Droppa omväxlande vinäger och olja i ägghacket medan maskinen är i gång. Droppa ner oljan i en tunn stråle så tjocknar såsen efter hand. Smaksätt med salt, senap, vitlök, gräslök och ev svartpeppar.
26 augusti 2008

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept