Passionsfruktspannacotta med hallon

9 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl sockerersättning
  • 1 vaniljstång
  • 4 passionsfrukter
  • 100 g hallon

Gör så här

  1. Låt gelatinet ligga i vatten i 5 minuter. Koka upp grädde och sockerersättning. Klyv vaniljstången och gröp ur fröna och lägg i en kastrull tillsammans med vaniljstången. Låt koka i 5 minuter. Ta av kastrullen från värmen och ta upp vaniljstången. Ta upp gelatinbladen och lägg ner dem i gräddblandningen så att de smälter.
  2. Gröp ur passionsfrukterna och lägg i en skål. Tillsätt hälften av gräddblandningen och vispa runt. Häll upp på höga glas. Låt stelna i kylen i ca 1 timme.
  3. Mixa resterande gräddblandning med hallon och fördela över passionsfruktblandningen.
  4. Låt stelna i kylen i minst 3 timmar eller över natten. Dekorera med färska hallon.
  5. Receptet kommer från boken GI in the city utgiven av ICA Bokförlag.
15 november 2007
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept