Parmalindad kyckling fylld med blandsvamp och rosmarin

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 näve shiitakesvamp
  • 1 näve skogschampinjoner
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • smör
  • salt och svartpeppar
  • 4 kvistar färsk rosmarin
  • 8 skivor parmaskinka eller annan lufttorkad skinka
  • tandpetare eller ugnssnöre

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C. Banka ut kycklingfiléerna lite med hjälp av en kavel. Skiva svampen
  2. I mindre bitar. Skala och hacka lök och finhacka vitlöken. Bryn svamp, lök och vitlök i smör
  3. I stekpanna ca 5 minuter. Strö på salt och svartpeppar efter smak.
  4. Fördela blandningen på kycklingfiléerna och lägg i en kvist rosmarin på varje bit. Rulla
  5. Ihop kycklingfiléerna och linda två skivor parmaskinka runt varje filé. Fäst med tandpetare
  6. Eller bind ihop med ugnssnöre.
  7. Ställ in formen i ugnen i ca 25 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Skiva upp
  8. Kycklingen och servera.
  9. Receptet kommer från boken GI in the city utgiven av ICA Bokförlag.
Kommentera receptet

Fler goda recept