Kycklingfilé med gorgonzola och valnötter

30 röster
4

Kycklingfilé med gorgonzola och valnötter, en läcker smakkombination.

Visa mer
4

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer/kycklingbröst
  • 1 stor purjolök
  • 5 dl kokbar crème fraiche
  • 1 dl vitt vin (alt 0.5 dl whisky)
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 200 g grönmögelost
  • 2 dl hackade valnötter
  • Smör eller rapsolja

Till servering

  • Fräsch grönsallad

Gör så här

  1. Bryn kycklingen så den får vacker färg på ytan.
  2. Lägg kycklingfiléerna/brösten på separat tallrik.
  3. Skiva purjolöken och bryn i smör eller rapsolja.
  4. Häll i crème fraiche, vin och smula ner buljongtärningen och låt koka upp.
  5. Smula i grönmögelost och hackade valnötter.
  6. Lägg kycklingfiléerna i såsen och låt sjuda under lock i ca 15 minuter tills kycklingfiléerna är färdiga.
  7. Servera med fräsch grönsallad.
15 juni 2010
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept