Makrill med spenatröra

Ola Lauritzson

Makrill med spenatröra

7 ingredienser

Makrill innehåller bra fetter och rätten rikligt med fibrer och mineraler.

Ingredienser

portioner
  • makrill, rökt eller rå (ca 200 gram per person))
  • 1 förp fryst bladspenat
  • 1 rödlök
  • 1 dl grädde
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Till servering

  • citron
  • romsås

Gör så här

Rå fisk

  1. Om du använder rå fisk, skölj den noga.
  2. Skär ett snitt och ta ut inälvor.
  3. Stek fisken i smör på låg värme med ”insidan” ner i pannan.
  4. När fisken är genomstekt kan du vända på fisken och plocka bort benen.

Rökt fisk

  1. Om du köpt rökt makrill är det bara att ta ut den ur förpackningen och plocka bort benen.
  2. I separat panna, fräs finhackad rödlök eller schalottenlök snabbt, och lägg därefter i tinad och avrunnen spenat.
  3. Häll i grädden i spenaten och låt grädden koka in i 10 minuter med salt och peppar.
  4. Lägg upp spenaten som ett täcke på tallriken och lägg fisken ovanpå.
  5. Servera med citron och en klick sås. Se förslag nedan.

Sås
Blanda gräddfil, majonnäs, hackad dill och röd rom.

Här hittar du en GI-vänlig matsedel för två veckor, lunch och middag