Sturehofsill

0 röster

Se fler recept från

Nyhetsmorgon


Visa mer

Du behöver

  • 1,5 kg saltad sill

Silllag

  • 4 dl ättika
  • 4 dl socker
  • 0,4 dl kryddpeppar
  • 1 stjärnanis
  • 5 hela nejlikor
  • 0,2 dl ljusa senapsfrön
  • 0,2 dl mörka senapsfrön
  • 3 lagerblad
  • 1 rödlök skivad
  • 1 gullök skivad
  • 1 morot skivad
  • 1,2 l vatten

Gör så här

  1. Vattna ur sillen i rinnande vatten 4 h. eller köp färdigursaltad sill.
  2. Koka upp ingredienserna till sillagen, kyl ned.
  3. Låt sillen ligga i 3 dagar. Lyft upp sillen och sila lagen.
  4. Skär sillen i bitar.
  5. Slå på silllagen och tillsätt en halv dl enbär, 2 dl gin, 0.5 dl ljusa senapsfrön och finstrimlad morot, purjolök och rödlök.
  6. Låt dra 1 dygn till.
7 juni 2012

laddar fler recept

Laddar fler recept