Moussaka á la GI
Moussaka á la GI
9 ingredienser
GI-moussaka, lite pyssel men väl värt besväret.
Här hittar du en
GI-vänlig matsedel för två veckor, lunch och middag
.
Ingredienser
- 2 aubergine, stora
- 600 g lammfärs
- 2 gula lökar
- 200 g tomatpuré [1 tub]
- 2 dl parmesanost, riven
- 2 dl grädde
- 1 ägg
- salt (efter smak)
- svartpeppar, nymalen (efter smak)
Gör så här
- Skiva auberginerna på längden i skivor som är en knapp centimeter tjocka.
- Stek dem gyllenbruna i olivolja.
- Hacka löken och stek den gyllengul i olivolja.
- Lägg över löken i en gryta.
- Bryn köttfärsen i omgångar och lägg över i grytan.
- Tillsätt tomatpurén och krydda med salt och nymalen svartpeppar.
- Koka upp och rör om ordentligt.
- Smörj en ugnsfast form.
- Varva aubergineskivor, parmesan och köttfärs i formen.
- Vispa upp ägget, blanda det med grädden och slå blandningen över moussakan.
- Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 45 minuter-1 timme. Tiden beror på hur hög och vid formen är. Eventuellt kan du täcka med aluminiumfolie på slutet för att moussakan inte ska få för mycket färg.