
Apelsin- och rosmarinmarinerad kyckling
Du behöver
- 1 färsk kyckling, ca 1,3 kg
- 1 apelsin, delad i fyra klyftor
- 1 msk rosmarin, torkad
- 3 lagerblad
- 0,5 dl olivolja
- 2 msk soja
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 2 pressade citroner
- 0,75 dl flytande honung
- 2 krm peppar
Gör så här
- Dag 1: Stycka kycklingen i fyra delar. Lägg kyckling, apelsinklyftor, rosmarin och lagerbld i en skål eller i dubbla plastpåsar. Vispa ihop olivolja, soja, vitlök, citronsaft, honung och peppar i en skål. Slå det hela över kycklingen. Låt den marinera minst fem timmar men helst över natten.
- Dag 2: Sätt ugnen på 200 grader. Stek kycklingen mitt i ugnen med marinaden i 40 minuter, eller tills det inte sipprar ut rosa köttsaft när du prövar med en kniv.
15 november 2007
Laddar fler recept...