Apelsin- och rosmarinmarinerad kyckling

0 röster
4

Du behöver

  • 1 färsk kyckling, ca 1,3 kg
  • 1 apelsin, delad i fyra klyftor
  • 1 msk rosmarin, torkad
  • 3 lagerblad
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk soja
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 pressade citroner
  • 0,75 dl flytande honung
  • 2 krm peppar

Gör så här

  1. Dag 1: Stycka kycklingen i fyra delar. Lägg kyckling, apelsinklyftor, rosmarin och lagerbld i en skål eller i dubbla plastpåsar. Vispa ihop olivolja, soja, vitlök, citronsaft, honung och peppar i en skål. Slå det hela över kycklingen. Låt den marinera minst fem timmar men helst över natten.
  2. Dag 2: Sätt ugnen på 200 grader. Stek kycklingen mitt i ugnen med marinaden i 40 minuter, eller tills det inte sipprar ut rosa köttsaft när du prövar med en kniv.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept