Fried-rice med räkor och sötsur sås

Från Nyhetsmorgon
15 november 2007
4

Du behöver

  • 8 dl kokt jasminris, ca 300 g
  • 1 st paprika
  • 1 st majskolv
  • 1 st vårlök eller salladslök
  • 1 st mango
  • 1 huvud broccoli
  • 10 st sockerärtor
  • 1 st spansk peppar
  • 1 bit ingefära, ca 2 cm
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk soya
  • 0,5 knippe koriander (helst färsk) eller 0,5 tsk torkad
  • 500 g räkor med skal
  • sötsur sås

Gör så här

  1. Skölj, kärna ur och skär grönsakerna och frukten i strimlor, bitar och tärningar (variera). Fräs dem mjuka i olivolja i en stor stekpanna. Tillsätt riset, soya och finhackad koriander.
  2. Skala och vänd ner räkorna på slutet av stektiden. Servera med sötsur sås som finns att köpa färdig.
Kommentera receptet

Fler goda recept