Ugnsbakade persiljerötter och morötter med dipp

0 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 8 persiljerötter
  • 8 morötter
  • 1 dl olivolja
  • 1 pressad citron
  • salt och peppar

Wasabirostad vitlöksmajonnäs:

  • 3 äggulor
  • 1 msk senap
  • 2 msk wasabi
  • 5 dl matolja
  • 0,5 dl hackad persilja
  • citronsaft, salt och peppar

Gör så här

  1. Borsta rotfrukterna och lägg i ugnsfast form. Ringla över olivoljan och citronsaften. Salta och peppra. Baka i 200 graders ugn ca 20 minuter.
  2. Wasabirostad vitlöksmajonnäs: Vispa äggulorna med senapen. Ringla ner oljan (som en majonnäs). Blanda ner persiljan. Smaksätt med wasabi, salt, peppar och citronsaft.
15 november 2007
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept