Vete skorpor

3 röster
Från Köket
Visa mer

Du behöver

  • 500 g mjölk
  • 200 g smör
  • 200 g socker
  • 1200 g vetemjöl
  • 100 g jäst
  • 15 g grov krossad kardemumma
  • 1 ägg
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Allt blandas till en smidig deg ca. 10-15 min. Låt vila i 30 min.
  2. Dela degen i 60 g bitar och rundriv, plåt långa bitar. Låt jäsa övertäckt med plast ca 1 tim.
  3. Grader. Baka av ganska ljusa och låt svalna. Dela bitarna och sätt av på plåt. Rosta skorporna i 210 grader, tills dom får bra med färg.
  4. Torka skorporna på eftervärme, låt ugnen komma ner till 175 grader.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...