Chokladfestivalens festivalbakelse

0 röster
Visa mer

Du behöver

  • Chokladbotten
  • 500 g mjukt smör
  • 440 g socker
  • 500 g MÖRK CHOKLAD CA 70%
  • 400 g ägg
  • 140 g vetemjöl
  • 400 g hallonpuré
  • 200 g osaltat smör
  • 300 g socker
  • 150 g grädde
  • 450 g ljus choklad
  • 450 g mörk 70% choklad
  • 320 g grädde
  • 700 g ljus choklad
  • 230 g socker
  • 70 g vatten
  • 150 g ägg
  • 170 g äggula
  • 1040 g lättvispad grädde
  • Tre blad gelatin som blötlägges

Gör så här

  1. Chokladbotten
  2. L. Ingredienserna blandas i nämnd ordning i blandare med vinge
  3. Fylles i en kapsel, 40x60 cm och strykes jämn
  4. Bakas i 200 grader ca 10 minuter, låt svalna
  5. Hallontryffel
  6. Gr hallonpuré
  7. Gr osaltat smör
  8. Gr socker
  9. Gr grädde
  10. Detta kokas upp och slås över:
  11. Gr ljus choklad
  12. Gr mörk 70% choklad
  13. L. Mixa därefter blandningen slät med en stavmixer
  14. När tryffeln är 30 grader slås den över chokladbotten och sättes i frysen
  15. Mjölkchokladmousse
  16. Gr grädde
  17. Gr ljus choklad
  18. Koka upp grädden och slå över den ljusa chokladen
  19. Gr socker
  20. Gr vatten
  21. Gr ägg
  22. Gr äggula
  23. Gr lättvispad grädde
  24. Tre blad gelatin som blötlägges
  25. Socker och vatten kokas upp till 121 grader och slås över ägg och äggula under ständig omrörning i
  26. Vispmaskin. Vispa sedan äggvispet kallt.
  27. Montera
  28. Blanda samman chokladblandningen, äggvispet och den lätt vispade grädden samt de blötlagda gelatinbladen.
  29. Stryk sedan moussen slät i kapseln och frys in på nytt. Skär upp bakelsen i portionsbitar.
  30. Dekorera med ett hallon och chokladfestivalsigill. Sigillet kan köpas hos Åsö AB i Åtvidaberg.
  31. Receptet kommer från Chokladfestivalen som är ett samarbete mellan Magnus Johansson, Tony Olsson och Nordiska museet.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept