Kycklingfilé med vitkålsgratäng_01ww_viktväktarna_logo_svg

Nystart – 6 tips för att hitta motivation!

En ny termin är här och det är en perfekt möjlighet för en hälsosam nystart! Men att hitta motivation till en förändring och nya sundare vanor är inte alltid det enklaste. Här är 6 enkla tips till hur du hittar motivationen – och behåller den!

1. Bygg upp en vision och sätt mål

Bygg upp en vision av vad du vill uppnå och sätt tydliga mål för att nå visionen. Då blir det betydligt enklare att genomföra en förändring. Vill du kunna springa 5 km? Bli starkare? Få mer ork att leka med barnen? Gå ner i vikt?

Behöver du hjälp att sätta upp en plan? ViktVäktarna hjälper dig! Läs mer om ViktVäktarnas olika medlemskap och erbjudanden här

2. Hitta rätt balans och sätt rutiner

En kombination av mat, motion och motivation ger alltid bäst resultat. Fokusera på helheten så går det enklare. Kom ihåg att motivation är precis som motion något som kräver övning. Börja med att jobba in en rutin. Du kanske kan börja med en promenad på lunchen? Kanske kan ni i familjen tillsammans planera hela veckan middagar?

3. Stressa ner

Mår knoppen bra mår kroppen bra! Försök stressa ner och få in lite tid för mindfulness i vardagen. En stressad kropp kommer arbeta mot dig! Se till att du befinner dig i en omgivning där du mår bra och försök få in 10 minuter mindfulness varje dag.

4. Välj en hållbar livsstil

Att gå på strikta och komplicerade dieter är inte hållbart i längden. Det finns också en risk att det påverkar din vardag och ditt sociala umgänge på ett negativt sätt. Du kan fortsätta att äta vanlig mat och mat som du och familjen gillar – du behöver bara planera måltiderna lite smartare. Fokusera på mycket grönsaker och byt ut feta produkter till magrare, ät varierat och lagom mycket.

ViktVäktarna har flera recept och tips på hur du kan välja smartare mat till fredagsmys och äta lättare vardagsrätter. Här hittar du recept från ViktVäktarna

5. Ta hjälp av tekniken

Du behöver inte räkna kalorier och lägga upp ett kostschema själv. Alla ViktVäktarnas recept har angivna Pointsvärden och det är enkelt att hålla koll på hur mycket du äter via ViktVäktarnas app. I appen kan du enkelt hålla koll på dina måltider och aktiviteter var du än befinner dig. Det finns även en streckkodsläsare som snabbt och enkelt kan scanna varor direkt i butiken för att få Pointsvärdet på produkten. Då blir det enkelt att göra smarta val!

6. Ta hjälp och inspireras av andra

Var inte rädd att be om hjälp. Finns det någon i familjen eller bland dina vänner som är sugen på en träningskompis? Som medlem hos ViktVäktarna kan du få stöd av en coach, på workshops eller i en sluten Facebookgrupp, som hjälper dig att sätta upp en plan och nå dina mål. 

Du kan också inspireras och motiveras i ViktVäktarnas community. Där kan du dela med dig av din resa, fira framgångar och besegra motgångar tillsammans med andra med liknande mål. Det är bevisat att det är mycket enklare att nå sina mål tillsammans med andra, än om du gör det på egen hand.

Mer inspiration:
ViktVäktarnas 7 tips att komma i form