Nyponsoppa med apelsin och kardemumma

20 m
4

Den här nypansoppa är lika god efter en dag ute i snön som efterrätt en lördagskväll. Dessutom är den vegansk! Toppa soppan med vaniljfraiche och sötsalta krutonger.

26 februari 2017
20 m
4

Du behöver

  • 1 dl nyponskalspulver
  • 6 dl vatten
  • 2 apelsiner, eko
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 0,5-1 dl kokossirap
  • 2 dl Oatly fraiche
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 rejäla skivor vitt bröd, gärna dagsgammalt
  • 1 dl pumpafrön
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Soppa
    Rör ut nyponskalspulvret i vattnet och låt koka upp, koka några minuter.
  2. Riv av zesten från apelsinerna, pressa ut saften och häll ner 1 dl av saften i soppan.
  3. Ta av från värmen och rör ner 1 tsk kardemumma och kokossirapen till önskad sötma.
  4. Tillbehör
    Rör fraichen mjuk med vaniljpulver och 1 msk kokossirap.
  5. Riv brödet i små bitar och stek dem och pumpafröna krispiga i olivolja i en stekpanna. Låt svalna en aning och vänd ner 2 msk apelsinzest, 1 tsk kardemumma och 1 krm salt.
  6. Servering
    Häll upp 1-2 dl av den ljumna soppan i en mindre skål, lägg försiktigt ner en rejäl klick av fraichen och toppa med de krispiga sötsalta och kryddiga krutongerna.
Kommentera receptet

Fler goda recept