Fetaostbiffar och krämig potatissallad

Fetaostbiffar och krämig potatissallad
Foto: TV4

Fetaostbiffar och krämig potatissallad

Av: Victoria Hansson

Från: Nyhetsmorgon

16 ingredienser

Krämig potatissallad med dijon, fetaostbiffar och rostade pinjenötter.

Receptet från detta avsnittet av Mitt kök är komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från

Mitt kök

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 1 förp fetaost, som kan smulas ned
  • 1 kruka färsk persilja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk ströbröd
  • 1 dl standardmjölk
  • 1 ägg
  • smör, till stekning
  • ca 8-10 fasta potatisar
  • 0,5 l gräddfil
  • 2-3 dl majonnäs
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5 purjolök
  • 1 dl pinjenötter

Gör så här

  1. Blanda färsen med salt och peppar (smaka av). Häll sedan i mjölk, ägg, ströbröd och den hackede persiljan.
  2. Precis innan du ska forma biffarna så strö i festaosten och rör om, just för att behålla ganska stora bitar av osten.
  3. Se till att ha klart en varm panna, så biffarna från början får en fin yta.
  4. Sänk sedan värmen lite granna så dom blir helt genomstekta.
  5. När sedan potatisen är kall så är det dags att skära ner den i fyra delar- per potatis.
  6. Blanda i gräddfil och majonnäs så att den blir lagom krämig.
  7. Smaksätt sedan med dijonsenap, salt, purjolök och lite gurkmeja för färgen skull.
  8. Sen är det dags att rosta pinjenötterna. Det gör du helst i en torr panna på medelhög värme, tills dom har fått en gyllenbryn färg.
  9. För att inte bränna dom så kan du hälla i lite, lite olivolja.