Soppa på blast, skal, rens och rotdelar

0 röster
4

Billig soppa som du gör på resterna från andra rätter. Använd blast, skal och rotdelar från grönsaker och rotfrukter du tycker om.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 nävar blast, skal, rens och rotdelar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 8 dl vatten
  • 2 tärningar kycklingbuljong
  • 1 tsk torkade örter
  • salt och svartpeppar

Topping

  • ost
  • grönsaker
  • frön/nötter
  • färska örter

Gör så här

  1. Lägg resterna av skal och blast i en kastrull. Skala och finhacka vitlök. Häll olivolja i en kastrull och fräs allt i någon minut. Häll på honung och vatten. Smula ner en buljongtärning och strö på lite örtkryddor. Låt koka 10 minuter.
  2. Mixa soppan slät och häll tillbaka i kastrullen. Späd med mer vatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar. Toppa med ost, grönsaker, frön, nötter och färska örter.
18 februari 2015

Fler goda recept