Sockerfri rabarberpaj

Ulrika Davidsson porträtt

Sockerfri rabarberpaj

10 ingredienser

1 h

Rabarberpaj som är gjord på sukrin istället för vanligt socker.

Ulrikas skola om sötningsmedel hittar du

här

Ingredienser

portioner paj
  • 5 rabarber
  • 2 msk potatismjöl
  • 0,5 dl sukrin gold
  • 175 g smör
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl sukrin gold
  • 100 g solroskärnor
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och skär rabarber i mindre bitar, ca 2 cm. Blanda rabarber med potatismjöl och 0,5 dl sukrin.
  3. Smält smöret och blanda ner mandelmjöl, havregryn, solrosfrön, sukrin, bakpulver och vaniljsocker i kastrullen.
  4. Tryck ut hälften av smeten i en form med avtagbar kant. Lägg i rabarbern och fördela resten av smeten ovanpå. Strö ev på lite solrosfrön. Grädda ca 30 minuter i ugnen.