Sockerfri marängtårta med röda eller svarta vinbär

Sockerfri marängtårta med röda eller svarta vinbär
Foto: TV4
Ulrika Davidsson porträtt
Ulrika Davidsson porträtt

Sockerfri marängtårta med röda eller svarta vinbär

8 ingredienser

30 min

Glutenfri marängtårta med sukrin istället för vanligt socker. Toppas med vaniljkesella och svarta eller röda vinbär.
Obs! Tänk på att vaniljkesella innehåller socker.

Ulrika Davidssons skola om sötningsmedel hittar du

här.

Ingredienser

portioner tårta
  • 6 äggvitor
  • 0,5 dl sukrin melis
  • 0,5 dl kokosmjöl
  • 1 dl hasselnötsmjöl
  • 1 dl hasselnötter, finhackade

fyllning

  • färska myntablad
  • 1,5 förp vaniljkvarg
  • 2 dl svarta vinbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa vitor och sötning till en fast marängsmet. Blanda kokosnötmjöl och de finhackade nötterna och hasselnötsmjölet. Vänd försiktigt ner det i marängsmeten.
  3. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.
  4. Stjälp upp på ett nytt bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan gräddats på och låt kallna. Toppa med myntablad, kesella och svarta vinbär