Glutenfria parmesansticks med tomatsalsa

1 h
10

Ett nyttigt, enkelt och glutenfritt drinktilltugg med kryddiga parmesansticks och fyllig tomatsalsa.

9 december 2014
1 h
10

Du behöver

Parmesansticks

  • 1 dl vatten
  • 125 g quinoaflingor
  • 75 g parmesanost
  • 2 ägg
  • 1 krm pizzakrydda
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • lite chiliflakes
  • lite vitlökspulver

Tomatsalsa

  • 250 g cocktailtomater
  • 1 röd eller grön chili
  • 1 knippe koriander eller basilika
  • 1 rödlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk olja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Parmesansticks
    Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka upp vatten i en kastrull och blanda ner flingorna. Ta av från värmen. Blanda i resten av ingredienserna. Smaka av med salt och ev mer kryddor.
  3. Bred ut smeten på en bakplåtsklädd plåt och grädda i ugnen i 15-20 min. Stäng av ugnen och ta ut plåten och skär i långa stavar. Ställ in på eftervärme i 30 min så att de torkar.
  4. Tomatsalsa
    Skär tomaterna fint och lägg i en skål. Hacka chili, koriander, rödlök och vitlök och blanda med tomaterna. Häll på honung och olja och smaka av med salt och peppar.
Kommentera receptet

Fler goda recept