Glutenfria minipizzor med ädelost och päron

0 röster
20 min
20 pizzor
20 min
20 pizzor

Du behöver

  • 1 dl vatten
  • 125 g quinoaflingor
  • 75 g parmesanost
  • 2 ägg
  • 1 krm pizzakrydda
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • lite chiliflakes
  • vitlökspulver
  • 150 g ädelost
  • 1 päron
  • 0,5 dl hackade hasselnötter
  • 5 hackade torkade fikon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka upp vatten i en kastrull och blanda ner flingorna. Ta av från värmen. Blanda i resten av ingredienserna. Smaka av med salt och ev mer kryddor.
  3. Bred ut små pizzor på en bakplåtsklädd plåt. Lägg på en skiva ädelost och skivade päron. Strö på hackade hasselnötter och fikon och grädda i ugnen i 10 min.
9 december 2014

Fler goda recept