Arabisk havresallad

30 m
4

Fräsch sallad med havrekorn, mango, avokado och mynta.

24 mars 2015
30 m
4

Du behöver

  • 2 dl havrekorn
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 kruka färsk mynta
  • 1 lime
  • salt och svartpeppar
  • 1 färsk mango
  • 1 avokado
  • 50 g babyspenat
  • 1 granatäpple
  • 1 dl kokosskivor

Gör så här

  1. Koka havre enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda olja, honung, vinäger och hackad färsk mynta i en skål. Pressa ner limesaft och blanda ner havre. Strö på salt och peppar. Skär mango och avokado i mindre bitar och blanda ner.
  3. Lägg babyspenat på ett fat och lägg över havresalladen. Toppa med granatäpplekärnor och kokosskivor. Dekorera med färska myntablad.
Kommentera receptet

Fler goda recept