Tiramisu med getost och pepparkakor

0 röster
10

En julig twist på den klassiska efterrätten tiramisu. Söt äppelkompott varvas med getostkräm och pepparkakssmul. Perfekt som dessert på julafton.

Visa mer
10

Du behöver

Kompott

  • 3 äpplen, skalade
  • 1 dl socker
  • 1 citron, saften
  • 1 äkta kanelstång
  • 1 äkta vaniljstång
  • calvados

Getosttiramisu grund

  • 100 g getost
  • 2 dl kesella
  • 1 äggula
  • 1 dl strösocker
  • 2 gelatinblad

Pepparkakshavregryn

  • 1 dl havregryn
  • 20 g smör
  • 2 msk muscvadosocker
  • 4 pepparkakor, som smulats

Gör så här

  1. Kompott
    Hacka äpplen grovt och koka tillsammans med socker, citron, kanel och vanilj till en kompott.
  2. Smaksätt med calvados.
  3. Lägg i botten i glas eller små skålar.
  4. Pepparkaksgryn
    Smält smöret i en panna och lägg i havregryn och råsocker.
  5. Rosta till havret blivit gyllene och sockret smält. Vänd i smulade pepparkakor.
  6. Ostkräm
    Blötlägg gelatinbladen.
  7. Mixa getost och kesella till en slät smet.
  8. Vispa äggulor och socker pösigt, vänd i ostsmeten och häll försiktigt i det varma smälta gelatinet.
  9. Vänd runt allt och spritsa på äppelkompotten. Låt stelna kallt och toppa sen med pepparkakshavregrynen.
29 november 2014

laddar fler recept

Laddar fler recept