Glögg- och chilikokta äpplen med skinka

Perfekta glöggtillbehöret är dessa glöggkokta äpplen som toppas med lufttorkad skinka och glögggelé.

29 november 2014
4

Du behöver

  • 4 små fasta svenska äpplen
  • 5 dl vanlig glögg
  • 1,5 gelatinblad
  • 0,5 chili
  • lufttorkad skinka eller andra charkuterier

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Sjud upp glögg och chili.
  3. Lägg i gelatinbladen.
  4. Dela äpplena i kvartar och lägg i dem i den heta lagen.
  5. Låt äpple och lag stå och dra kallt i ca 5 timmar (gärna längre).
  6. Ta upp dem ur lagen och toppa med luftorkad skinka eller annan någon annan favoritcharkuteri.
  7. Rippla på lite glögggelé.
Kommentera receptet

Fler goda recept