Glögg- och chilikokta äpplen med skinka

0 röster
4

Perfekta glöggtillbehöret är dessa glöggkokta äpplen som toppas med lufttorkad skinka och glögggelé.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 små fasta svenska äpplen
  • 5 dl vanlig glögg
  • 1,5 gelatinblad
  • 0,5 chili
  • lufttorkad skinka eller andra charkuterier

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Sjud upp glögg och chili.
  3. Lägg i gelatinbladen.
  4. Dela äpplena i kvartar och lägg i dem i den heta lagen.
  5. Låt äpple och lag stå och dra kallt i ca 5 timmar (gärna längre).
  6. Ta upp dem ur lagen och toppa med luftorkad skinka eller annan någon annan favoritcharkuteri.
  7. Rippla på lite glögggelé.
29 november 2014

laddar fler recept

Laddar fler recept