Hallavaramackan med tomatsalsa

Hallavaramackan med tomatsalsa
Foto: TV4

Hallavaramackan med tomatsalsa

Av: Ulrica Millqvist

Från: Nyhetsmorgon

15 ingredienser

Hallavaramackan är en rejäl macka med Bäckdalens mättande salsa vid sidan av.

Ingredienser

portioner

Macka

  • 4 skivor surdegsbröd, rejäla
  • 4 msk pesto
  • 20 piccolino-basilika
  • 2 buffelmozzarella, av god kvalité
  • 20 strutssalami (t ex från Vantinge)

Till garnering

  • blandade örter
  • salladsmix
  • tomat

Salsa

  • 8-10 tomater olikfärgade tomater
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk vinäger
  • 1 kruka koriander (eller mynta)
  • 1 förp vita bönor bönor (Borlottibönor)
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

Macka

  1. Skär 2 rejäla skivor surdegsbröd och bred på peston.
  2. Skiva mozzarella och salami och lägg på brödet.
  3. Lägg på skivad tomat.
  4. Garnera med basilikabladen, salladskott och örter.
  5. Paketera ät och njut!

Salsa

  1. Tärna ner tomaterna i önskad storlek.
  2. Slå på olja och vinäger.
  3. Salta och peppra efter behag.
  4. Hacka ner 1 kruka av din favoritört tex- mynta eller koriander.
  5. Tillsätt bönor.
  6. Blanda, smaka av och ät!