Nudelsoppa med kyckling

45 min
4

Billig och god soppa med nudlar och kyckling. Rätten kostar 30-40 kronor per person att laga.

För att slippa köpa ny ingefära jämt och ständigt kan du frysa in ingefära och riva fryst när du ska använda det i matlagningen.

22 januari 2014
45 min
4

Du behöver

  • 2 gula lökar
  • 2 msk finhackad ingefära
  • 2 msk currypulver
  • 450 g kycklinglårfilé
  • 1,5 liter vatten
  • 2 dl fryst majs
  • 200 g grönkål, svartkål eller bladspenat
  • 200 g äggnudlar
  • 4 ägg
  • 1-2 tsk vitvinsvinäger
  • salt och nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och ingefära.
  2. Dela kycklingen i mindre bitar. Bryn kycklingen i olja i en stor kastrull eller gryta. Krydda med salt och peppar. Lägg åt sidan.
  3. Tillsätt lök, ingefära, majs och curry. Stek ca 5 minuter så att lök och majs får färg.
  4. Tillsätt kyckling och vatten. Låt småkoka ca 30 minuter.
  5. Ansa och strimla grönkålen och tillsätt i soppan de sista 5 minuterna.
  6. Koka äggnudlarna enligt anvisning på förpackningen och lägg i skålar.
  7. Löskoka äggen.
  8. Smaka av soppan med salt och en skvätt vinäger.
  9. Häll över nudlarna och toppa med ett halverat ägg.
Kommentera receptet

Fler goda recept