Helrostade morötter med ansjovis- och dillsmör

1 röst
50 min
4

Vackert och gott med ugnsrostade morötter som slungas i smör smaksatt med ansjovis och dill.

Visa mer
50 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg morötter, gärna olika färger
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 tsk dillfrö
  • 4 ansjovisfiléer
  • 0,5 dl plockade dillvippor
  • 50 g smör
  • 0,5 citron
  • salt och nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj morötterna och torka på ren kökshandduk.
  3. Blanda med olja, dillfrö, salt och peppar på en plåt.
  4. Rosta i mitten av ugnen ca 45 minuter tills morötterna är mjuka och skalet blivit skrynkligt.
  5. Vänd runt med hackad anjovis, dill och smör. Pressa över citron.
21 oktober 2014

Fler goda recept