Lammkotletter med bräserad fänkål och potatis

5 röster
4

Stekta lammkotletter med persilja, vitlök, chili, citron och fänkålsfrö, serveras med fänkål och potatis som ugnsrostas med salsiccia och grädde.

Dryckestips från Bengt Frithiofsson
6256 Primitivo di Manduria ( 4 )

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g potatis i halvor eller klyftor
  • 200 g fänkål i klyftor
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 dl grädde
  • 200 g salsiccia
  • salt
  • svartpeppar
  • parmesan
  • 1 kg lammkotletter med ben
  • 100 g bladpersilja, finhackad
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 röd chili, fint skivad
  • 2 msk fänkålsfrön, krossade
  • 1 dl olivolja
  • 2 citroner, skalet av

Gör så här

  1. Rosta potatis och fänkål i ugn med smulad salsiccia och vitlök, tills gyllene.
  2. Tillsätt grädde och låt baka i ugn tills grädden kokat in och tjocknat.
  3. Smaka av med salt och peppar och toppa med riven parmesanost
  4. Bryn lammkotletterna i olivolja tillsammans med vitlök, chili och fänkålsfrö.
  5. Tillsätt persilja och citronskal mot slutet och servera genast med lite citron samt bräserad potatis och fänkål.
8 november 2013

Laddar fler recept