Grillad biff med persiljesmör, grönsallad och rostad färskpotatis

5 röster

Tom Sjöstedts varmrätt på midsommar är en grillad biff med fryst och rivet persiljesmör, säsongens grönsallad samt rostad färskpotatis. Gott och klassiskt.

Visa mer

Du behöver

Biff:

  • 800 g biff av hög kvalité
  • salt
  • svartpeppar

Persiljesmör:

  • 200 g smör
  • 4 dl persilja, grovhackad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 citron
  • salt
  • svartpeppar

Grönsallad:

  • 200 g gulbetor
  • 200 g sockerärtor
  • 200 g vårlök
  • 200 g knippmorötter
  • 0,5 citron, skal och saft
  • 3 tsk dijonsenap
  • 1 msk honung
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Rostad färskpotatis:

  • 800 g färskpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 20 g backtimjan
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Persiljesmör:
  2. Mixa smör med persilja, vitlök och citronskal.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg över i en mindre form och frys, gärna över natten eller minst 4 timmar.
  5. Riv smöret med rivjärn över köttet innan servering.
  6. Grönsallad:
  7. Koka gulbetor och morötter mjuka i saltat vatten. Skala.
  8. Koka sockerärtor snabbt i saltat vatten. Kyl ner.
  9. Skiva salladslöken.
  10. Blanda alla ingredienser och servera till köttet.
  11. Rostad färskpotatis:
  12. Blanda potatis med olivolja, salt och peppar.
  13. Rosta i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter.
  14. Servera direkt.
21 juni 2013

Fler goda recept