Chokladhjärtan

Chokladhjärtan
Foto: Therésia Erneborg
Therésia Erneborg
Therésia Erneborg

Chokladhjärtan

6

8 steg att laga

8 ingredienser

Söta saker-bloggaren Therésia bjuder på hjärtan att ge till någon du tycker om.

Ingredienser

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl potatismjöl
  • 0,5 dl florsocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör, rumsvarmt eller flytande

Dekorera ev med

  • strössel (el färgglatt socker)

Gör så här

  1. Blanda alla de torra ingredienserna.
  2. Arbeta sedan samman med smöret.
  3. Låt degen vila inlindad i plastfolie i kylskåpet i cirka 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 175 grader.
  5. Kavla sedan ut tunt och ta ut hjärtformade kakor med pepparkaksmått.
  6. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
  7. Dekorera eventuellt med strössel eller färgglatt socker.
  8. Grädda i cirka 10 minuter.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julmys

Så skapar du en stämningsfull jul

Tips!

Läs mer