Chokladhjärtan

Chokladhjärtan
Foto: Therésia Erneborg
Therésia Erneborg
Therésia Erneborg

Chokladhjärtan

6

8 ingredienser

Söta saker-bloggaren Therésia bjuder på hjärtan att ge till någon du tycker om.

Therésia bjöd även på

Kakmix - en perfekt present


Polkagristryffel



Läs mer om

Therésia och hennes blogg Söta saker


Ingredienser

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl potatismjöl
  • 0,5 dl florsocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör, rumsvarmt eller flytande

Dekorera ev med

  • strössel (el färgglatt socker)

Gör så här

  1. Blanda alla de torra ingredienserna.
  2. Arbeta sedan samman med smöret.
  3. Låt degen vila inlindad i plastfolie i kylskåpet i cirka 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 175 grader.
  5. Kavla sedan ut tunt och ta ut hjärtformade kakor med pepparkaksmått.
  6. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
  7. Dekorera eventuellt med strössel eller färgglatt socker.
  8. Grädda i cirka 10 minuter.