Scones med tillbehör

Scones med tillbehör

Av: Stefan Superti

Från: Nyhetsmorgon

16 ingredienser

På Hotel Diplomat serveras afternoon tea med scones och tillbehör som clotted cream, apelsinmarmelad och sylt på blandade bär.

Receptet på scones räcker till 6 stycken, sylten och marmeladen räcker till fler tillfällen.

Afternoon tea med Stefan
Scones med tillbehör
Club sandwich
Minidonuts med äppelsorbet

Tre kanapéer
Apelsingravad lax
Anklever med sultanrussin
Skagen med löjrom

Ingredienser

portioner stycken

Scones 6 st

  • 7,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 dl strösocker
  • 150 g smör
  • 1 ägg
  • 2 dl filmjölk
  • 1 ägg, till pensling

Clotted Cream

  • 1 förp crème fraîche [2 dl]

Apelsinmarmelad

  • 1 kg apelsin, sköljda och grovmixade
  • 500 g syltsocker
  • 1 citron, saften

Sylt på blandade bär

  • 1 kg blandade bär
  • 1 kg syltsocker
  • ev 1-2 hela nejlikor
  • ev vaniljstång

Gör så här

Scones

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  3. Tärna smöret och blanda ihop med de torra.
  4. Vispa ägg och mjölk.
  5. Blanda vätskan och de torra ingredienserna till en deg.
  6. Dela degen i 6 bitar och lägg i muffinsformar.
  7. Pensla med vispat ägg.
  8. Baka av i ca 10 minuter.

Clotted Cream

  1. Häng av crème fraiche i ett kaffefilter under natten.

Apelsinmarmelad

  1. Blanda alla ingredienser.
  2. Låt koka ihop i 15 minuter.

Sylt på blandade bär

  1. Blanda ihop alla ingredienser.
  2. Låt koka ihop ca 15 minuter.