Basilika- och tomatkryddad pannbiff med tomatsås

15 november 2007
4

Du behöver

  • 1 förp krossade tomater (500 g)
  • 2 st gula lökar
  • 1 knippa basilika
  • 600 g blandfärs
  • 1 st pressad vitlöksklyfta
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 50 g rotselleri
  • 2 msk margarin eller smör
  • 4 msk ketchup
  • 2 dl vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk socker
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Häll krossade tomater i en sil och låt dem rinna av. Spara tomatjuicen. Skala och finhacka löken. Hacka basilikan. Blanda färsen med den ena hackade löken, tomatkött, basilika, vitlök och ägg. Tillsätt salt och peppar. Forma till 8 biffar.
  2. Skala och tärna rotsellerin. Fräs den andra löken och sellerin i hälften av matfettet utan att den tar färg i en kastrull. Tillsätt tomatjuice, ketchup, vatten, puré, vinäger, socker och hönsbuljongtärning. Låt sjuda några minuter och smaka av med salt och peppar. Sila såsen genom en sil. Stek biffarna i resterande matfett i en stekpanna.
  3. Vid servering vispas ca 1 msk smör eller margarin i såsen.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept