Sébastien Boudets picknickbröd

1 röst

Sébastien Boudets bröd som även går att baka på surdeg.

Du kan byta ut jästen mot surdeg.

Visa mer

Du behöver

  • 700 g ekologiskt vetemjöl
  • 5 dl vatten
  • 20 g havssalt
  • 3 g jäst

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser för hand i en skål. Se till att allt är rumstempererat.

  2. Låt degen autolysa (vila) i rumstemperatur i en timme och knåda den lite direkt i skålen. Låt degen vila under en fuktig duk i en timme till och forma den till en boll. Låt den vila ytterligare en timme i rumstempertur eller sedan under natten i kylen i en tätt låda.
  3. Forma dina bröd enligt önskad form och storlek. Strö över någon god topping om du vill och låt de jäsa till dubbla storleken under en fuktig duk.
  4. Baka de så varmt så möjligt tills de är gyllenbruna.
6 juni 2013
Box på köpet

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept