Sébastien Boudets picknickbröd

Sébastien Boudets bröd som även går att baka på surdeg.

Du kan byta ut jästen mot surdeg.

6 juni 2013

Du behöver

  • 700 g ekologiskt vetemjöl
  • 5 dl vatten
  • 20 g havssalt
  • 3 g jäst

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser för hand i en skål. Se till att allt är rumstempererat.

  2. Låt degen autolysa (vila) i rumstemperatur i en timme och knåda den lite direkt i skålen. Låt degen vila under en fuktig duk i en timme till och forma den till en boll. Låt den vila ytterligare en timme i rumstempertur eller sedan under natten i kylen i en tätt låda.
  3. Forma dina bröd enligt önskad form och storlek. Strö över någon god topping om du vill och låt de jäsa till dubbla storleken under en fuktig duk.
  4. Baka de så varmt så möjligt tills de är gyllenbruna.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept