Krämig masala med bönor

Sara Ask

Krämig masala med bönor

Av: Sara Ask, Lisa Bjärbo

Från: Nyhetsmorgon

14 ingredienser

25 min

En mild men smakrik vegetarisk indisk gryta, som blir oväntat god för att vara så lättlagad. En riktig vardagsräddare!

Tips: Uteslut mozzarellan och byt crème fraiche mot mjölkfritt alternativ så blir grytan vegansk.
Receptet är hämtat ur boken Mera vego av Sara Ask och Lisa Bjärbo.

Ingredienser

portioner
  • ris (eller bulgur för 4 pers)
  • 4 morötter [400 g med skal]
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk färsk ingefära, hackad (kan uteslutas)
  • rapsolja, att fräsa i
  • 2-3 tsk garam masala, krydda
  • 500 g krossade tomater
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 6-7 dl blandade kokta bönor
  • färsk koriander (efter smak)
  • 125 g mozzarellaost
  • 1-2 dl cashewnötter, hackade

Gör så här

  1. Koka ris eller bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och riv morötterna grovt. Hacka lök, vitlök och ingefära. Fräs i olja tillsammans med garam masala-kryddan någon minut.
  3. Tillsätt krossad tomat, crème fraiche och buljongtärning och låt koka 10-15 min.
  4. Mixa såsen slät, enklast med stavmixer. Tillsätt bönorna, smaka av med koriander och ös i mozzarella, skuren i tärningar. Servera med ris eller bulgur och strö cashewnötter över.