Enkla fiskbiffar med vackert mos

Enkla fiskbiffar med vackert mos

Av: Sally Jönsson

Från: Nyhetsmorgon

11 ingredienser

En perfekt rätt för matlådan. Biffarna håller sig fräscha och går inte söder som bara fisk kan göra under dagen. Med ett gott mos där grönsakerna redan är inkluderade blir det enkelt att tillaga och förbereda.  Kostnad per portion: ca 11 kr

Se fler recept från Nyhetsmorgon

Ingredienser

portioner
  • 400 g vit fisk
  • 1 ägg
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk dill
  • 0,5 tsk salt
  • 4-5 potatisar
  • ca 200-250 g broccoli
  • 1 msk smör
  • salt
  • peppar
  • 2 morötter

Gör så här

  1. Skala potatisen och dela i små delar (då blir koktiden kortare).
  2. Låt potatisen koka ett par minuter och tillsätt sedan broccolin.
  3. Mixa fisken i en matberedare eller med mixerstav, blanda i ägget och kryddor.
  4. Forma till biffar och stek på båda sidor på hög värme för fin yta och sänk sedan värmen och stek färdigt.
  5. När potatisen är mjuk häller du av vattnet i en liten skål.
  6. Mixa eller mosa potatisen och broccoli och späd eventuellt med lite av buljongen eller en skvätt mjölk.
  7. Bland i en klick smör och server med biffarna och morotsstavar.