Triple chocolate chip cookies

Roy Fares 2016

Triple chocolate chip cookies

12 ingredienser

En kaka med intensiv chokladsmak. Den innehåller mörk choklad, mjölkchoklad och vit choklad. Till alla älskare av kakaobönan!

Förvaras torrt.

Ingredienser

portioner stycken
  • 70 g smör, rumsvarmt
  • 100 g farinsocker [1,75 dl]
  • 45 g strösocker [0,5 dl]
  • 120 g vetemjöl [2 dl]
  • 40 g kakao [1 dl]
  • 5 g bikarbonat [1 tsk]
  • 2 g salt [1 krm]
  • 55 g ägg [1 st]
  • 100 g mörk choklad 50 %
  • 50 g mjölkchoklad
  • 50 g vit bakchoklad
  • 100 g mörk choklad 50 %, till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluftsfunktion.
  2. Vispa smör, farinsocker och strösocker fluffigt i en bunke.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke.
  4. Rör ner ägget i smörblandningen.
  5. Tillsätt de torra ingredienserna och arbeta ihop till en deg.
  6. Grovhacka all choklad och arbeta in den i degen.
  7. Om degen känns kladdig: plasta in den och låt den ligga i kylen i cirka 20 minuter.
  8. Dela degen i 15 bitar, rulla bitarna till kulor och lägg dem glest på plåt med bakplåtspapper.
  9. Platta till kulorna lite och grädda dem mitt i ugnen i cirka 10 minuter.
  10. Låt kakorna svalna en aning och flytta därefter över dem till ett galler för att svalna helt.
  11. Hacka chokladen till garneringen.
  12. Smält den försiktigt ett vattenbad eller i mikro.
  13. Ringla choklad på varje kaka och låt stelna.