Peanut butter cupcakes

Roy Fares 2016
Roy Fares 2016

Peanut butter cupcakes

12

17 ingredienser

Amerikanerna konsumerar förmodligen mest jordnötssmör i hela världen. De använder det till nästan allt! På smörgåsen, glassen, pannkakorna, i cupcakes, tårtor, kakor, you name it! Det finns också i godis, förstås, som till exempel i det som jag dekorerar med här. 

Reeses peanutbutter cups kan finnas på den internationella hyllan i välsorterade livsmedelsbutiker. Använd jordnötter annars.

Ingredienser

portioner12

Småmuffins

  • 175 g standardmjölk [1,75 dl]
  • 5 g vitvinsvinäger [0,5 msk]
  • 150 g vetemjöl [2,5 dl]
  • 3 g bikarbonat [0,5 tsk]
  • 2 g bakpulver [0,25 tsk]
  • 3 g salt [0,5 tsk]
  • 150 g farinsocker [2 dl]
  • 50 g osaltat rumsvarmt smör
  • 150 g jordnötssmör med bitar [1 dl]
  • 55 g ägg [1 st]

Jordnötsfrosting

  • 200 g slätt jordnötssmör [1,5 dl]
  • 70 g osaltat rumsvarmt smör
  • 120 g florsocker [2 dl]
  • 10 g vaniljsocker [1 msk]
  • 3 g salt [0,5 tsk]
  • 50 g vispgrädde [0,5 dl]
  • 12 Reese's peanut butter cups, halva

Gör så här

  1. Småmuffins
    Sätt ugnen på 170 grader, varmluftsfunktion.
  2. Blanda mjölk och vinäger i en skål.
  3. Sikta ner mjöl, bikarbonat, bakpulver och salt i en bunke.
  4. Vispa farinsocker, smör och jordnötssmör fluffigt i en annan bunke.
  5. Vispa ner ägget i smörblandningen.
  6. Rör ner de torra ingredienserna och mjölkblandningen i omgångar.
  7. Blanda tills det blir en slät smet.
  8. Lägg cupcakeformar i en cupcakeplåt eller använd dubbla formar på en vanlig plåt.
  9. Fyll formarna till ¾ med smet och grädda mitt i ugnen i ugnen i cirka 19 minuter.
  10. Känn med en sticka att muffinsarna är genomgräddade.
  11. Låt svalna helt.
  12. Frosting
    Vispa jordnötssmör och smör fluffigt med elvisp i en bunke.
  13. Rör ner florsocker, vaniljsocker och salt.
  14. Blanda ner grädden i omgångar och vispa tills det blir en fast och fin frosting.
  15. Spritsa frosting på varje cupcake och garnera med peanut butter cups.