Köttfärsfyllda auberginer med ris och sallad

Köttfärsfyllda auberginer med ris och sallad
Foto: TV4
Roy Fares KH2024
Roy Fares KH2024

Köttfärsfyllda auberginer med ris och sallad

Av: Roy Fares, Christina Saliba

Från: Nyhetsmorgon

15 ingredienser

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 4 aubergines (hela)
  • 2 gula lökar
  • 500 g passerade tomater
  • 2 tsk svartpeppar, grovmalen
  • 1 msk salt
  • 2 msk malen kryddpeppar
  • 0,5 msk paprikapulver
  • 2 tsk malen kanel
  • 50 g pinjenötter

ris

  • 0,5 dl nudlar
  • 4 dl ris
  • 1 msk salt
  • 50 g smör
  • 8 dl vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Tvätta auberginerna, skär därefter av toppen, dela sedan varje aubergine i mitten.
  3. Lägg ut auberginerna på en plåt och strö över salt och olja.
  4. Grädda i 220 grader i 25 minuter.
  5. Fräs löken.
  6. Tillsätt därefter nötfärsen och bryn dem tillsammans.
  7. Tillsätt kryddpeppar, paprikapulver, svartpeppar, salt och kanel.
  8. Tillsätt passerande tomater samt vatten.
  9. Låt puttra i 10 minuter.
  10. Gröp ur auberginerna, fyll dem med köttfärsen, fyll på rikligt.
  11. Se till att få med vätskan.
  12. Lägg in i ugnen i 10 minuter, 200 grader.
  13. Fräs pinjenötterna på hög värme tills de får färg.
  14. Ta ut auberginerna från ugnen.
  15. Garnerna auberginerna därefter med pinjenötterna.
  16. Värm på smöret, klipp nudlarna till 1 cm.
  17. Stek nudlarna tills de får färg.
  18. Lägg på riset och stek ihop, salta.
  19. Fyll på med 8 dl vatten (eller 2 cm över riset).
  20. Låt riset koka i ca 25 minuter på låg värme.