Chocolate chip cookie brownie

Roy Fares 2016

Chocolate chip cookie brownie

17 ingredienser

Varför välja mellan cookie och brownie? Här är Roy Fares fantastiska brownie med inbakade kakor!

Ingredienser

Kakdeg

  • 70 g smör, rumsvarmt
  • 40 g farinsocker [0,5 dl]
  • 40 g strösocker [0,5 dl]
  • 55 g ägg [1 st]
  • 8 g vaniljsocker [1 msk]
  • 3 g bakpulver [0,5 tsk]
  • 3 g bikarbonat [0,5 tsk]
  • 160 g vetemjöl [2,5 dl]
  • 70 g mörka chokladknappar
  • 1 dl)

Brownie

  • 100 g mörk choklad
  • 60 g osaltat smör
  • 150 g strösocker [1,5 dl]
  • 55 g ägg [1 st]
  • 3 g salt [0,5 tsk]
  • 20 g kakao [0,5 dl]
  • 30 g vetemjöl [0,5 dl]

Gör så här

  1. Vispa smör, farinsocker och strösocker fluffigt i en bunke. Tillsätt ägget och blanda väl.
  2. Blanda i resten av ingredienserna och arbeta ihop till en deg. Låt stå i kylen medan du gör browniesmeten.

Brownie

  1. Sätt ugnen på 180 grader, varmluftsfunktion.
  2. Smöra en fyrkantig bakform, cirka 20 × 20 cm, och täck bottnen med bakplåtspapper.
  3. Hacka chokladen och smält den under omrörning tillsammans med smöret i en kastrull på medelvärme.
  4. Ta bort kastrullen från värmen, tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl.
  5. Fördela smeten jämnt i formen.
  6. Dela cookiedegen i bitar, platta till dem lite och lägg ut dem på smeten i formen.
  7. Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Låt svalna och skär sedan kakan i bitar.