Köttfärssås och spagetti

Köttfärssås och spagetti

Av: Peter Streijffert

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

En köttfärssås är vardagsklassiker är svårtslaget för både barnfamiljer och gourmander. Alla gör på lite olika sätt.

Ingredienser

portioner
  • 400 g lammfärs
  • 50 g kycklinglever
  • 0,33 rotselleri
  • 0,5 morot
  • 1 gul lök
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl kycklingfond
  • 1 förp passerade tomater
  • 1 klyfta vitlök

Gör så här

  1. Hacka löken och vitlöken. Fräs först löken varsamt och länge och ha därefter i vitlöken. Riv grönsakerna och blanda ner tillsammans med övriga ingredienser (utom köttfärsen). Låt småputtra, gärna 30 minuter.
  2. Fräs köttfärsen separat i omgångar och blanda med det övriga. Smaka av. Servera med spagetti.