Festliga cakepops med kakdeg

30 min + 2 h i kyl
30 st

Hör du till oss som tycker att kakdegen är minst lika god som den färdiga kakan? Det här är godiset för oss! En småkaksdeg med chokladhack i som rullas till bollar och doppas i choklad. Det är helt oemotståndligt att sätta tänderna i chokladhöljet och sedan känna kakdegen smälta på tungan. Gör dem idag! /Pernilla

31 december 2014
30 min + 2 h i kyl
30 st

Du behöver

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1,5 dl strösocker
  • ca 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ca 1 msk snabbkaffe
  • 50 g vit choklad
  • 50 +150 g mörk choklad
  • grillspett av trä
  • strössel eller pärlor

Gör så här

  1. Lägg smör och socker i en bunke och vispa med elvisp tills det blir ljust och luftigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och snabbkaffepulver i en skål och rör ner det i smörblandningen. Vispa några tag till så att allt blir väl blandat.
  2. Hacka de 50 grammen av den vita och mörka chokladen ganska fint. Arbeta in chokladhacket i degen. Forma runda bollar med mjölade händer. Låt bollarna vila i kylen i minst två timmar.
  3. Smält resten av den mörka chokladen i en skål över vattenbad. Spetsa bollarna på smala grillspett eller liknande och doppa dem i chokladen. Låt dem droppa av lite och ställ dem sedan i ett högt glas att stelna. När de är helt stelnade kan man försiktigt lägga dem i en låda med lock och förvara dem svalt – men de är godast att äta rumstempererade.
Kommentera receptet

Fler goda recept