Bucatini Amatriciana

Bucatini Amatriciana
Foto: Barilla
Christian Campogiani
Christian Campogiani

Bucatini Amatriciana

11 ingredienser

25 min

Bucatini med pancetta, körsbärstomater och pecorino.

Ingredienser

portioner
  • 400 g bucatini
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 klyfta vitlök, skivad
  • 300 g pancetta, tunt skivad (alt skivat stekfläsk)
  • 1 krm peperoncini, torkad och smulad
  • 1,5 msk tomatpuré
  • 400 g konserverade körsbärstomater
  • 1 krm salt
  • 75 g pecorinoost
  • 1 dl vatten (från pastakoket)

Gör så här

  1. Värm oljan i stekpannan.
  2. Stek pancettan tills den får fin yta.
  3. Lyft ur pancettan och låt rinna av på hushållspapper. Lämna fettet i pannan.
  4. Lägg i lök, vitlök och peperoncini. Stek på medelhög värme tills löken blivit genomskinlig.
  5. Lägg i tomatpuré. Stek 1 minut, tillsätt körsbärstomater och krossa sönder tomaterna i pannan.
  6. Tillsätt salt. Låt koka ihop på låg värme i fem-tio minuter.
  7. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
  8. Lägg i pancettan i tomatsåsen men spar lite till garnering.
  9. Tillsätt riven pecorino, spar lite till garnering.
  10. Låt såsen småputtra tills pastan kokat klart.
  11. Blanda ihop pasta, 1 dl vatten från pastakoket och sås.
  12. Toppa med pecorino och pancetta.