Spaghetti all´amatriciana

29 röster
20 min
4

Paolos snabba och goda pastarätt med bacon, chili och pecorino.

Dryckestips
2325 Bolgarello, Rosso Sangiovese (4 solar)

Visa mer
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g spaghetti
  • 140 g bacon
  • 400 g hela konserverade tomater
  • 1 liten torkad chili (peperoncino), smulad
  • 1,5 dl pecorino, färskriven
  • olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Skär baconet i strimlor och skär tomaterna i små bitar.
  2. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna och stek baconet i ca 5 minuter. 
  3. Tillsätt tomater och peperoncino och låt såsen puttra i ytterligare ca 10 minuter. Rör om då och då.
  4. Koka spaghettin, al dente, i rikligt med saltat vatten. Häll av vattnet och låt spaghettin rinna av i ett durkslag. Skaka av vattnet snabbt och noga. 
  5. Häll över spaghettin i pannan med såsen, blanda noga men försiktigt. Strö över riven pecorino och smaka av med salt.
21 mars 2014
Kökets kurser

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept