Hel, färsk kyckling fylld med italienska smaker: italiensk korv, peperoncinichili, citron, vitlök, vitt vin, timjan, rosmarin och olivolja. Salsiccan får gärna vara smaksatt med chili eller fänkål. Gott!
Gnid in kycklingen in- och utvändigt, först med citron, salt och peppar och sedan med peperoncino. Ställ svalt.
Ta av skinnet från salsiccian och lägg innanmätet i en skål. Tillsätt tomater, timjan och olivolja, rör om till en jämn smet.
Fyll kycklingen och bind ihop den med hushållssnöre. För att få en jämnt brynt kyckling och för att hålla fyllningen på plats, bind ihop så att alla kycklingdelar ligger tätt inpå kroppen.
Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn kycklingen runt om tills den är gyllenbrun på alla sidor.
Lägg kycklingen i en stor ugnsform eller ugnsplåt, häll i vin, rosmarin och vitlök. Strö över lite salt och peppar och sätt in formen i nedre delen av ugnen.
Tillaga din kyckling i 50-60 minuter eller tills den har en innetemperatur på 75 grader. Ös kycklingen då och då.När 20 minuter av stektiden återstår, lägg i potatisen, strö över salt och stek dem tillsammans med kycklingen.
Sila vinskyn och skär kycklingen i portionsdelar. Servera dem med lite fyllning, och potatis på sidan om. Skeda över lite vinsky.