Viltfärsbiffar

Viltfärsbiffar

Av: Ola Lauritzson och Ulrika Davidsson

Från: Nyhetsmorgon

14 ingredienser

35 min

Otroligt god och smakrik maträtt som dessutom är enkel att göra. Biffarna gör sig bäst en kall och snål höstkväll, men är förstås goda när som helst. Viltfärs är i regel mycket magert och kan med fördel blandas med lite fläskfärs.

Ingredienser

portioner
  • 500 g älgfärs (eller hjortfärs)
  • 8 enbär
  • 1 ägg
  • 3 msk matlagningsgrädde
  • salt
  • vitpeppar
  • smör, till stekning

Svamppytt

  • 500 g kantareller (eller annan svamp)
  • smör, till stekning
  • 3 schalottenlökar
  • 1 äpple
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 knippen färsk bladpersilja

Gör så här

  1. Mosa enbären i en mortel och lägg i en bunke. Lägg i färsen, äggen och grädden och blanda om ordentligt. Strö på salt och vitpeppar.
  2. Forma matiga biffar av färsen. Hetta upp en stekpanna med smör och stek biffarna i cirka 5 minuter per sida på medelvärme.
  3. Rensa kantarellerna och skär i lagom stora bitar. Skala och skiva schalottenlökarna. Skär äpplet i skivor. Hetta upp en stekpanna med smör och lägg i kantarellerna. Stek svampen tills all vätska är borta och tills kantarellerna har fått lite färg. Tillsätt lök och låt steka i ytterligare någon minut.
  4. Lägg i äppelskivorna och låt dem bli varma. Smaka av med salt och vitpeppar. Lägg upp på ett fat och strö över hackad bladpersilja. Servera kantarellpytten med biffarna.