Kålpudding på lammfärs

Nils Emil Ahlin

Kålpudding på lammfärs

14 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 2 färska kålhuvuden
  • 400 g lammfärs
  • 200 g fläskfärs
  • 2 dl risgryn
  • 1 dl ströbröd
  • 1 äggula
  • hönsbuljong
  • mjölk
  • mörk sirap
  • salt
  • peppar
  • Aromat
  • smör
  • olja

Gör så här

  1. Koka risgrynen i hönsbuljong och mjölk till en lös gröt. Låt den svalna. Lägg ströbrödet i blöt i mjölk.
  2. Blanda samman färsen med ris, ströbröd och äggula. Salta, peppra och tillsätt lite aromat. Färsen ska vara ganska lös. Tillsätt kallt vatten om det behövs. Smaka av eller stek ett prov.
  3. Skär vitkålen i ganska små bitar. Bryn kålen i en stekpanna med smör och olja. Salta och peppra och ringla över lite mörk sirap.
  4. Varva färsen och kålen i en ugnssäker form. Grädda puddingen i 225 grader varm ugn ca 50 minuter.