Svartvinbärskaka med mandelmassa

Monika Ahlberg

Svartvinbärskaka med mandelmassa

7 ingredienser

Kaka med frysta svarta vinbär och mandelmassa i perfekt kombination.

Ingredienser

Kaka

  • 5 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 150 g mandelmassa, riven
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl pärlsocker
  • 50-75 g smör, iskallt, att hyvla över

Fyllning

  • 8 dl frusna svarta vinbär

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  2. Riv mandelmassan grovt och tillsätt den tillsammans med mjölet. Blanda väl.
  3. Häll smeten i smord och bröad form.
  4. Strö över och tryck ner vinbären här och var. Fördela pärlsockret över.
  5. Hyvla till sist skivor av det kalla smöret med en osthyvel och täck kakan med smörskivorna.
  6. Grädda kakan på 200 grader i 45 minuter.
  7. Servera med grädde eller vaniljsås!