Stekt varmrökt lax med rom- och dillsås

18 röster
4

Portionsbitar av varmrökt lax som jag steker i smör så att laxen får en knaprig yta. Väljer de bästa primörerna som jag blandar med färskpotatis och en god senapsdressing till en vårlik potatissallad.  Den lättgjorda rom- och dillsåsen är ett måste därtill! /Monika Ahlberg

4
4 portioner

Du behöver

  • 700-800 g varmrökt lax, i fina portionsbitar
  • smör, till stekning
  • svartpeppar, nymalen

rom- och dillsås

  • 3 dl crème fraîche
  • 1 msk forellrom (eller röd stenbitsrom)
  • 2 msk dill, fint hackad

Vårlik potatissallad

  • 0,5 kg färskpotatis
  • 1 knippe sparris
  • 1 förp sockerärtor
  • några kvistar bladpersilja, grovt hackad

dressing

  • 0,5 dl vit balsamvinäger
  • 1,5 dl olivolja
  • 0,5 msk stark och söt senap

Gör så här

    18 april 2014