Kallrökt rosékryddad lax på spett

Kallrökt rosékryddad lax på spett
Foto: TV4
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Kallrökt rosékryddad lax på spett

5 ingredienser

Kallrökt rosékryddad lax på spett med gurka och syltad ingefära. Vackra spett med en laxbit, tunt hyvlad gurka och syltad ingefära.

Se fler recept från

Nyhetsmorgon

Ingredienser

  • 250 g kallrökt lax, i bit
  • 0,5 gurka
  • syltad ingefära, några bitar (finns på burk i bakavdelningen)
  • 1-2 msk rosépeppar, nystött
  • 12 vackra pinnar (eller engångsgrillspett)

Gör så här

  1. Skär laxen i ca 12 kuber.
  2. Krydda kuberna med nystött rosépeppar.
  3. Skär gurkan i långa skivor med hjälp av en osthyvel.
  4. Rulla ihop och dela varje rulle på mitten.
  5. Låt ingefäran rinna av. Skär den i ca 12 bitar.
  6. Placera en laxkub, en skiva ingefära och en rulle gurka på varje spett.
  7. Ställ på ett vackert fat.